Šťava z GRANÁTOVÉHO JABLKA a ACAI

Ochutnali ste už Granátové jablko?  Je to silný, prírodný antioxidant, úžasným spôsobom prečistí celé  telo, podporí imunitu, upraví trávenie a zabojuje proti starnutiu aj problémom s prostatou.

Mnohí sa domnievajú, že Eva nedostala v rajskej záhrade obyčajné, ale granátové jablko. Vzhľadom na jeho účinky by sa ani nebolo čomu čudovať. Granátové jablko je zásobárňou antioxidantov, ale aj viacerých vitamínov a minerálov. Pomáha telu vyrovnať sa s mnohými civilizačnými ochoreniami. Pôsobí na ľudský organizmus blahodárne a veľmi prospešne. Pod tvrdou a hrubou šupkou sa nachádza šesť až dvanásť puzdier, v ktorých sa skrývajú jednotlivé semienka plné sladkej šťavy.

Granátové jablká predstavujú malú farmakologickú továreň plnú rôznych vitamínov, minerálov a antioxidantov. Obsahujú vápnik, fosfor, železo, horčík, sodík, draslík, cukry, kyselinu citrónovú, tanín a vitamíny hlavne zo skupiny B a C, tiež niečo „áčka“ a esenciálne a neesenciálne aminokyseliny. Kombinácia týchto zložiek poskytuje neskutočné množstvo zdravotných výhod. Všetky obsiahnuté látky majú antioxidačný účinok,  a tak pôsobia granátové jablká značne preventívne (bránia usazdzovaniu škodlivých voľných radikálov v tele).  Aj páni v ťažkostiach vraj môžu granáty použiť ako účinný prostriedok proti istej ochabnutosti. Poradí si aj s vysokým krvným tlakom a nadbytkom „zlého“ cholesterolu. Prijatým vitamínom C posilní vnútorný imunitný systém, čím sa zvýši odolnosť proti vonkajším infekciám spôsobených vírusmi. Vláknina naštartuje trávenie, zlepší krvný obeh v tele a zníži riziko ukladania tuku v celom tele.

Ak vás granátové jablko zaujalo, ale od kúpy Vás odrádza neznalosť konzumácie, máme pre Vás pár tipov ako si toto chutné a šťavnaté ovocie čo najlepšie vychutnať:

  • Plod nesmie byť poškodený: nemá byť pokrčený, zoschnutý ani rapavý.
  • Šupka má byť krásne lesklá a hladká po celom povrchu.
  • Najšťavnatejšie sú tie ak červenú farbu na žiadnych miestach neprerušuje nejako vyblednutý, žltý alebo hnedý odtieň.
  • Doma ho potom skladujte na suchom, chladnom mieste – v komore, pivnici, v chladničke. Nenechávajte ho dlho v miske na stole, v izbe, lebo začne skoro strácať svoju šťavnatosť a rýchlo podľahne hnilobným procesom.
  • Šťava má výrazné farbiace účinky, preto pozor hlavne na oblečenie. V prípade, ak by sa predsa len podarilo nejaké „označkovať“, pomôže citrónová šťava.
  • Granátové jablko umyte vlažnou vodou, po odrezaní korunky (hornej časti) sa objaví štruktúra granátového jablka v tvare hviezdičky. Narežte šupku granátového jablka vždy v rohoch hviezdičky. Do bieleho stredu zapichneme nôž a jeho pootočením sa jablko rozlúpte na rovnako veľké dieliky. Šupku prehne smerom von, vylúpte zrniečka a ochutnajte, sú výborné.
  • Zrniečka môžete rovno zjesť – ale ak hľadáte rozmanitosť, zábavu a nezabudnuteľný kulinársky zážitok, potom nimi skúste posypať šalát, pridať ich do ovocných dezertov, koláčov alebo palaciniek, lievancov, ovsenej alebo krupicovej kaše, müsli, ovocných šalátov alebo zmrzlinových pohárov, prípadne ich odšťavte.

Že sa Vám to zdá komplikované? Nechce sa Vám do toho?

Tak vyskúšajte našu 100% prírodnú ovocnú šťavu z Granátového jablka obohatenú o ovocie ACAI BERRY. Je úplne bez prídavných a konzervačných látok, vyrobená z ovocia, nie z koncentrátu a narodila sa v Gruzínsku.

Naordinujte si aj Vy tento elixír krásy a zdravia každý deň. Na zdravie!
stava z granatoveho jablka a acaivitaminbottle-stava-granatovve-jablbko-acaistava z granatoveho jablka a acai

 

 

Pridaj komentár